Een nieuwe boottrailer kopen bij een bedrijf met kennis van zaken: Demedts Marine

 

Boottrailers zijn er in verschillende soorten en maten voor verschillende soorten boten. Demedts Marine, huisleverancier van degelijke en betaalbare kwaliteitstrailers, vindt voor elke boot de ideale en betaalbare boottrailer.

De voordelen van een trailer voor jouw boot

 

Een boottrailer kopen heeft verschillende voordelen. Een boottrailer stelt je in staat om gemakkelijk naar een ander gebied te rijden om daar vervolgens nieuwe waterwegen te verkennen. Daarnaast hoeft de boot niet het ganse jaar in het water te liggen. Met een boottrailer rijd je de boot gemakkelijk naar een winterstalling of als er onderhoud nodig is.

Comfort en veiligheid

 

Elk model wordt ontworpen in functie van zijn specifiek gebruik, volgens de strengste productiecriteria op de markt. De as, de exclusieve ophanging, het remsysteem, de dissel, de lastenverdeling,…,  zijn stuk voor stuk onderdelen die maken dat een boottrailer die Demedts Marine aanbiedt, niet veel meer te maken heeft met een klassieke aanhangwagen. Alles werd berekend met het oog op de optimale wegligging.

Boottrailer kiezen die perfect bij jouw boot past

Reeds 30 jaar ons vak

Demedts Marine, al 30 jaar thuis in verkoop boottrailers

Trailers Motorboten

Trailers Motorboten Gyro

Soorten boottrailers

Zie je het bos nog door de bomen? Een nieuwe boottrailer kopen doe je best bij een ervaren vakman als Demedts Marine Waregem.
Er zijn verschillende soorten boten en dus ook verschillende soorten boottrailers.
Zo zijn er bijvoorbeeld kanteltrailers, geremde trailers, ongeremde trailers, trailers met Gyro ( rollersysteem) en trailers zonder Gyro. We lichten elk type boottrailer onderstaand toe.

Kanteltrailer

 

Een kanteltrailer is letterlijk een kantelbare trailer. Wanneer er geen helling is om de boot in het water te laten zakken komt een kanteltrailer van pas. Met deze boottrailer kan je de boot aan de walkant het water in laten glijden doordat de voorkant omhoog getakeld kan worden. Een kanteltrailer is geschikt voor lichtgewicht boten. Heb je een middel tot zware boot dan kan je gebruik maken van de normale helling.

Ongeremde trailer

 

Ongeremde trailers hebben een maximale toegestane massa van 750 kg, inclusief het gewicht van de trailer. Deze boottrailers beschikken niet over een apart remsysteem, zoals bij geremde trailers. Ongeremde trailers zijn dus geschikt voor lichte boten, zoals rubberboten.

Geremde trailer

 

Een geremde trailer beschikt over een remsysteem waardoor zij een hogere toegestane masse dan ongeremde trailers mogen dragen. Inclusief het gewicht van de boottrailer is de toegestane massa tot 3500 kg. Dit maakt de boottrailers ideaal voor middel tot grote boten.

Trailer met GYRO

 

Een boottrailer met Gyro is geschikt voor motorboten, consoleboten en speedboten met een V-bodem. Het Gyro systeem is een roller systeem wat automatisch de rompvorm van de boot volgt. De wielen draaien moeiteloos mee, waardoor zij ondersteunen op de juiste punten van de boot kunnen bieden. Hierdoor zijn kapot gesneden kiel rollers verleden tijd. De boot rolt soepel de trailer op en af.

Afstelservice van Demedts Marine

 

Wanneer je de juiste boottrailer hebt uitgekozen, rest er nog maar één ding: de boottrailer op de juiste manier afstellen.

Bij Demedts Marine stellen we jouw boottrailer af op de afmetingen, vorm en het gewicht van jouw boot. Zaken als de juiste gewichtsverdeling over de as(sen) en de juiste kogeldruk worden hierbij uitvoerig gecontroleerd. Zodoende kan je de boot op een veilige manier over de openbare weg vervoeren.

Welke trailer bij jouw boot past?

Wij helpen jou met het kiezen van de juiste boottrailer aan de beste voorwaarden!