Teakoya Marine Wood Composite

De looks van echte teak

Alleen maar voordelen met Teakoya

 

Teakoya Marine Wood Composite is geen teak maar heeft wel de teak look.

Jouw yacht krijgt een totaal andere uitstraling door de bekleding met Teakoya: mooi, warm, onderhoudsvriendelijk en een lange levensduur zijn de kernwaarden die aan een Teakoya bekleding kunnen worden toegeschreven.

Teakoya omvat op maat gemaakte teakdekken, tafelbladen, kuip- en doucheroosters, loopplanken, letters voor scheepsnamen met of zonder Led verlichting. Dit allemaal geproduceerd met het unieke Teakoya Marine Wood Composite materiaal.
Teakoya Marine Wood Composite, Demedts Marine

Dankzij de composietplaat op basis van geacetyleerde houtvezels kunnen de Teakoya producten probleemloos ingezet worden onder de zwaarste marine omstandigheden.

 

Kortom, Teakoya is een waardige vervanger voor echte teakdekken in de scheepsbouw!

Wat is Teakoya Marine Wood Composite?

Teakoya dekpanelen worden gemaakt op basis van een houtcomposiet plaat die hoofdzakelijk bestaat uit houtvezels die een acetylatieproces hebben ondergaan.

De fabrikant geeft aan dat het basismateriaal een verwachte levensduur heeft van meer dan 50 jaar bovengronds en 25 jaar bij ondergrondse plaatsing, en dit zonder enige bescherming. Deze levensduurverwachting is even goed als de meeste hardhout soorten.

Dit materiaal wordt reeds sinds vele jaren veelvuldig gebruikt in de bouwsector voor de productie van ondermeer buitendeuren, poorten, muurbekledingen en natte cellen. Teakoya platen vertonen dus een uitzonderlijke duurzaamheid en maatvastheid. Ze zijn bestand tegen water, rot en schimmel, hebben een consistente kwaliteit en dikte en laten zich bewerken zoals gewoon hout. Bovendien is deze productie vervaardigd van bomen uit duurzaam beheerde bossen (FSC-gecertificeerd) en CARB2-conform.

Vandaag nog een afspraak maken voor het aanpassen van jouw boot met Teakoya?

Goed idee!

Alles volledig op maat!

De panelen worden volledig op maat geproduceerd aan de hand van vooraf gemaakte mallen.

Het volledig waterdichte paneel wordt op het yachtdek verlijmd met een of twee-componenten hybride lijmen. Door deze snelle montagemethode heeft u dus geen langdurige immobilisatie van uw boot voor het vernieuwen van het dek!

Dekpanelen – Loopplankpanelen – Roosters – Tafelbladen…
Kom langs bij Demedts Marine en maak kennis met Taekoya!

Teakoya Marine Wood Composite, Demedts Marine
Teakoya Marine Wood Composite, Demedts Marine

Teakoya dark met zwarte voegen

Teakoya Marine Wood Composite, Demedts Marine

Teakoya light met zwarte voegen

herstelling boot of onderhoud motor, Demedts marine , specialist honda marine,Teakoya Marine Wood Composite, Demedts Marine

Teakoya grey met witte voegen

Teakoya Marine Wood Composite, Demedts Marine

Teakoya samples

Teakoya Marine Wood Composite, Demedts Marine

Kleuren en smaken

Teakoya is verkrijgbaar in vier basiskleuren,  namelijk Light, Medium, Dark en Grey.

De elastische voegen zijn beschikbaar in vier kleuren: het meest gebruikte zwart en wit, alsook kiezelgrijs en basaltgrijs.

Naast de basiskleuren kunnen kleuren op aanvraag gemaakt worden.

Teakoya Marine Wood Composite, Demedts Marine
Teakoya Marine Wood Composite, Demedts Marine
Teakoya Marine Wood Composite, Demedts Marine

Makkelijk in onderhoud

Teakoya is gemakkelijk te onderhouden.  De inkleuring van de Teakoya elementen wordt in de fabriek uitgevoerd door het aanbrengen van speciale gekleurde tweekomponenten hybride olie. Voor het verdere onderhoud van Teakoya is het aanbrengen van een enkele laag monocomponent Teakoya-olie voldoende. Schuren is hierbij niet nodig!

Uitsluitend de door ons aanbevolen en aangeleverde olie gebruiken!  Beschadigingen aan Teakoya kunnen geschuurd en terug ingekleurd worden met de Teakoya olie.