Demedts Marine informeert

Tips & Tricks voor ultiem watersportplezier

Een boottochtje op een zonnige dag is puur genieten.

Of het nu samen met het gezin wat gezellig dobberen is, of een actieve dag op het water met vrienden, niets overtreft een dagje waterplezier.

Om maximaal plezier te hebben aan je boot, bezorgen we je hieronder graag enkele tips & tricks.

Met deze kleine dingen kan je vaak grote kosten op lange termijn uitsparen.

Een Demedts Marine klant is steeds beter geïnformeerd!

tips en tricks ultiem watersportplezier, Demedts marine

Hoe maak je je boot schoon?

Hoe begin je er aan?

Indien je in zout water vaart, zorg er dan voor dat je de boot na elk gebruik grondig afspoelt met zoet water om zoutresten te verwijderen.

Start steeds boven op het dek en werk zo naar beneden richting de romp. Zo vermijd je dat je gepoetste delen terug vuil maakt.

Een polyester, teakhouten of teakoya dek hebben andere behandelingen nodig om deze te beschermen en van een langere levensduur te genieten .

Gebruik de juiste materialen en producten

Of de boot nu in zoet of zout water ligt of op het droge staat, gebruik de juiste materialen en producten.

Kies voor een wasmiddel voor jouw boot: speciaal ontwikkeld voor gelcoat, hout of staal.

We begeleiden je graag in onze showroom bij de juiste keuze van producten voor jouw boot.

Veilig het water op

Check alle veiligheidsmiddelen aan boord. Is de EHBO doos nog volledig en wat met de houdbaarheidsdatums? Zijn alle reddingsvesten nog in goede staat...

Veilige BBQ op jouw boot

Koken met de COBB is makkelijk en leuk. Hij gaat met je mee aan boord of aan wal. Overal waar je wil, kan je heerlijk koken....

Echte teak looks

Jouw yacht krijgt een totaal andere uitstraling door de bekleding met Teakoya: mooi, warm, onderhoudsvriendelijk en een lange levensduur...

Antifouling en verven van jouw boot

Na het poetsen kan  je de onderwaterromp beschermen met een antifouling.
Demedts Marine kan je hiervoor advies of offerte maken.

Houd deze in goede conditie door teakhout en teakoya te behandelen met een beschermende olie, de boot te polieren en waxen zodat vuil zich minder snel kan hechten.

Voor het opblinken van rvs en chroom gebruik je een chroom polish die zowel reinigt als beschermt. Zo laat je de boot terug schitteren in de zon.

Reinig de stoffen, kussens en tapijten tijdig om schimmels en weerplekken te voorkomen.

Tijdens het vaarseizoen zal op de boot aanslag ontstaan van algen. Gaat de boot uit het water naar de winterberging? Dan is dit het aangewezen moment om de romp, waterlijn en het onderwaterschip grondig schoon te maken! Je kan kalk, aanslag en vuil gemakkelijk verwijderen met een super romp reiniger.
Door het onderwaterschip goed schoon te houden voorkom je verdere aangroei die kan zorgen voor meer wrijving tijdens het varen en dus een hoger brandstofverbruik en verlies van snelheid.

Houdt water uit de boot

Om de boot en de omringende systemen in topconditie te houden dien je het water zoveel mogelijk  uit de boot te houden.

Zo vermijd je schimmels en geurtjes maar ook vervelende storingen in het elektrisch systeem van de motor en andere accessoires.

Onderhoud bootmotor en schroef

Naast het schoonmaken van je boot heeft de motor ook een onderhoud nodig. Niet alleen de buitenkant van je boot heeft aandacht nodig, maar ook de motor, techniek en schroef moet goed verzorgd worden.

Controleer regelmatig het oliepeil en koelvloeistofniveau alsook de accu’s. Om je boot tip top in orde te houden, raden we aan om de boot jaarlijks van een onderhoudsbeurt te voorzien.

Ongeacht het aantal draai- of vaaruren is het jaarlijks onderhoud belangrijk. Door stilstand of weinig vaaruren slijten onderdelen zelfs sneller en loopt de kwaliteit van olie, brandstof en andere smeermiddelen snel terug.

Door dit jaarlijks goed op te volgen, kunnen eventuele storingen of defecten vroegtijdig gevonden worden.

Als je een boot met sterndrive- of buitenboordmotor hebt, dien je de schroef regelmatig te controleren. Vislijnen, deuken, inkepingen en andere aanwijzingen van schade kan je het best laten aanpakken door ons team. Zelfs het kleinste deukje kan ervoor zorgen dat de boot minder goed presteert.